Радионица „ ЗА ТОлеранцију и НЕнасиље - вршњачка едукација“

 

одржана  је 22.11.2011.године

Клуб УН за УНЕСКО наше школе под покровитељством Удружења за УН Србије и Министарства омладине и спорта учествује у пројекту „ЗА ТОлеранцију и НЕнасиље-вршњачка едукација“ чији је основни циљ подизање знања и свести младих у школама o важности поштовања вредности толеранције, подстицање личног доприноса превенцији насиља као и афирмација културе мира у локалној заједници.

Вршњачки едукатор је  ученица II-5 Ана Пантелић, која је кроз четири радионице с члановима одељењских заједница, на изузетно прихватљив начин, успела да покаже да је толеранција лична одлука а разноликост снага младих. Култура мира и ненасиља данас постају потреба сваког човека те су основни постулати радионица: Поштуј живот, Одбаци насиље, Дели са другима, Слушај да би разумео, Сачувај планету и Поново откриј солидарност применљиви у свакодневном животу, породици и заједници.

Гости ове радионици били си Биљана Вукосављевић, директор Удружења за Уједињене нације Србије и ученици, чланови Ђачког парламента Математичке гимназије.

Координатор пројекта је професор Јасна Перић.