ОНЛАЈН НЕДЕЉА 26-30 март 2012.

onlajn nedelja

Онлајн недеља је кампања ширења писмености у области информационо-комуникационих технологија у којој учествује преко 50 земаља из Европе већ и из Азије и Африке и преко 25.000 организација. Обележава се од 26. до 30. марта.

Овогодишњи циљ кампање је омогућити да се 200.000 Европљана који никада раније нису користили рачунар и Интернет упознају са овим технологијама и почну да их користе. Земље се такмиче у достизању што већег броја учесника кампање, уједно стремећи ка истом заједничком циљу, а то је да се што више људи који су још увек дигитално неписмени укључи у информационо друштво.

У Србији је национални координатор ове кампање ИАН Међународна мрежа помоћи која кроз свој ИАН Телецентар више од 10 година ради на промоцији и подизању нивоа дигиталне писмености у нашој земљи. У току ове недеље ИАН отвара врата својих учионица и пружа подршку за све који желе да се по први пут упознају са рачунаром и Интернетом.

Кампању ћете подржати кликом на Бројач (горе лево), а у току кампање можете и проверити какав сте е-Виртуоз у пословном окружењу, бесплатно полагати испите за ЕЦДЛ - Међународну компјутерску возачку дозволу у ИАН Телецентру, или једноставно доћи у ИАН Телецентар и направити прве дигиталне кораке.

 


 

Одвојите мало времена и у току ове недеље помозите баки, деки, комшиници, другару, тати, мами. течи, сестри. који никада нису сели за рачунар и не знају за непресушни извор информација, знања и забаве који се зове Интернет, да направе прве кораке ка дигиталном укључивању и побољшању квалитета живота.


 

У нашој гимназији, он-лајн недеља биће обележена кроз више активности:

- на часовима рачунарства организовати разговоре о безбедности на Интернету, Дивља шума веба,  www.kliknibezbedno.rs и www.pametanklik.rs,

- помоћ и подршка колегама који још увек нису "он-лајн"

- у четвртак од 19:00 до 21:00 Шеста гимназија ће бити "Телецентар" - за комшије, рођаке, пријатеље, све заинтересоване - наши ученици помоћи ће заинтересованима да направе своје прве кораке на вебу.