Атеље

 Уметнички атеље је ликовна секција  у оквиру које ученици раде у разним областима ликовних и примењених уметности, користећи традиционалне и савремене технике, и радећи са разноврсним материјалима.

Циљ формирања уметничког атељеа је окупљање ученика са израженим интересовањем за уметност, како би стекли основна знања ликовног изражавања, развијали таленат и естетско образовање и креативно проводили слободно време.

Рад атељеа се одвија кроз самосталне делатности: слике, цртежи, панои, изложбе и кроз сарадњу са хемијском радионицом.

   

Вест о отварању Атељеа (преузетa са старог сајта) 

На дан школе, 19. октобра 2007. свечано је отворен уметнички атеље VI београдске гимназије. Припреме за отварање Атељеа вршиле су се свакодневно, од почетка школске године. Под командантском четкицом професорке ликовне културе, Бојане Крстић, проф. информатике, Снежане Марковић и проф. хемије Добриле Милутиновић, ђаци Шесте гимназије одговорно су радили на извршењу сваког задатка. Фарбали су клупе, кречили просторију Атељеа, осликали мурал на улазу у Атеље и још безброј послова. Коначно, њихов рад је приведен крају.

Иако је просторија нова, уметнички атеље већ постоји као ликовна секција у оквиру које ученици раде у областима ликовних и примењених уметности, са разноврсним медијима, техникама и материјалима. Циљ Атељеа је да се окупе ученици са изразитим интересовањем за уметност, који ће неговати и развијати свој таленат и креативно проводити време. Атеље је проширио своје могућности набавком разбоја. Све ово не би било могуће да ученицима нису помогли и разни сарадници.  Атеље се налази на трећем спрату (изнад свечане сале), а свако ко је заинтересован за рад Атељеа, може се обратити проф. Бојани Крстић.